Principala | Înregistrare | Logare | RSSDuminică, 22 Aprilie 2018, 00:37

Mananca sanatos

Meniu site
Categoriile secţiunii
Retete de macare sanatoasa [3]
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 20
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Retete de macare sanatoasa

Principala » Fişiere

Total materiale în catalog: 3
Materiale afişate: 1-3
Pagini:

Ingrediente
500 gr peste file (salau, crap, stiuca)
2 cepe
1 ardei gras
rosu
2 rosii mari bine coapte
1 ardei iute murat + 2 linguri suc de pe ei
2-3 fire cimbru (sau 1 lingurita cimbru uscat)
3 foi dafin
1 lingurita zahar
3 linguri ulei
sare, piper
 
Portii: 3
 
Mod de preparare
1. Ceapa si ardeiul se taie felii. Se calesc in uleiul incins pana se inmoaie un pic, cca 5 minute.
2. In acest timp se oparesc (timp de 10 secunde) rosiile crestate in X intr-o parte, apoi se decojesc. Se mixeaza in robotel impreuna cu zaharul.
3.  Se adauga pulpa de rosii peste legume, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga frunzele de dafin si cimbrul. Se fierbe totul cca. 10 minute, pana sosul scade binisor.
4.  In acest timp sarati fileurile de peste portionate dupa dorinta sau dupa cum se potrivesc in tava.
5. Stingeti focul si adaugati in sosul de legume ardeiul iute murat, taiat rondele si sucul de pe ardeii iuti. Amestecati.
6. Acum aveti doua variante:
- turnati un strat subtire de sos pe fundul unei tavi termorezistente. Asezati fileurile de peste deasupra si acoperiti-le cu restul de sos; in acest fel pestele va iesi mai suculent si-si va lasa aroma in sos.
sau
- turnati tot sosul in tava si asezati deasupra fileurile de peste; in acest fel pestele va ramane mai ferm si isi va pastra aroma.
7.  Dati tava la cuptor la 200C pentru 15 minute.
8. Serviti imediat cu paine moale. Daca ati ales prima varianta serviti direct din caserola, arata frumos. Daca ati ales a doua varianta scoateti fileurile pe un platou si turnati sosul peste ele. In ambele cazuri presarati cu patrunjel si leustean tocat.
Retete de macare sanatoasa | Vizualizări: 768 | Descărcări: 0 | Adăugat de: ecoshop | Data: 09 Octombrie 2011 | Comentarii (4)


Ingrediente

7 kg piersici,
2 kg zahar,
apa.

Mod de preparare

Compotul de piersici se face la fel ca si celelalte retete de compot. Aveti nevoie de fructe, zahar si apa. Cantitatiile le multiplicati sau le impartiti in functie de necesitati.
Piersicile se spala bine, se scoate samburele si se taie in sferturi sau bucati si mai mici daca va place.
La un borcan de 800 gr puneti 5 linguri de zahar, dupa care aranjati in borcan fructele. Can este plin puneti deasupra apa fierbinte si un varf de cutit de conservant, dupa care se capseaza si se pun la sterilizat aproximativ 20-25 minute.

Retete de macare sanatoasa | Vizualizări: 796 | Descărcări: 0 | Adăugat de: ecoshop | Data: 09 Octombrie 2011 | Comentarii (4)

 Ingrediente

300 g paste,
300 g rosii,
1 ardei iute,
2 catei de usturoi,
ulei,
busuioc verde,
sare,
piper.
 
Mod de preparare

Paste cu sos de rosii si busuioc este una dintre cele mai simple retete de paste. Pentru a pregati aceasta clasica mancare italiana trebuie sa folositi neaparat busuioc proaspat. Usturoiul se curata, se taie felii subtiri si se caleste in 2-3 linguri cu ulei. Se adauga ardeiul iute taiat rondele si rosiile taiate in cuburi mici. Daca se folosesc rosii chery, acestea se taie in jumatati. Se lasa pe foc 3-4 minute, amestecand usor sau scuturand tigaia.Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Se scurg de apa si se adauga peste rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, se adauga busuioc verde tocat marunt, se amesteca de cateva ori si se opreste focul.


Retete de macare sanatoasa | Vizualizări: 764 | Descărcări: 0 | Adăugat de: ecoshop | Data: 09 Octombrie 2011 | Comentarii (3)

Prietenii site-ului

Copyright www.Eco-Bio-Shop.ro © 2018
Găzduire site gratuită — uCoz